Frankrijk FAQ

Vind het antwoord op de meest gestelde vragen over de Franse tol.

Algemene vragen:

Als je naar Frankrijk reist heb je minimaal Tolbadge 1 nodig. Deze is ook te gebruiken in Spanje en Portugal. Je kan ook voor tolbadge 2 kiezen, dan heb je naast Frankrijk, Spanje en Portugal ook nog Italië in het pakket.

Je kan de tolbadge eenvoudig bestellen via het bestelformulier op onze site.

Na het afronden van je bestelling duurt het 5 tot 10 werkdagen voor je de badge in huis hebt. Bij hoge uitzondering kan dit langer duren. We adviseren daarom om minimaal 2 weken voor vertrek de tolbadge te bestellen.

De tolbadge kost eenmalig €19,95. Dit is inclusief de badge, activatie en verzendkosten.

Bij de tolpoorten in Frankrijk mag je maximaal 30 kilometer per uur rijden.

De batterij kan leeg raken. Echter, wordt de tolbadge op de juiste manier gebruikt, dan zal de batterij ongeveer 8 jaar mee .

products

Please write answer

Vragen over de betaling:

Deze gegevens kan je in jouw account vinden op de website van Fulli: https://www.fulli.com/portail-espace-client.

Voor het opzeggen van het contract moet je het opzegformulier van Fulli invullen en aangetekend met de tolbadge naar Frankrijk sturen.
Je kunt de facturen downloaden in je Fulli account. Zodra je hier inlogt zie je al je gegevens, informatie over de routes en de te betalen bedragen / facturen in jouw account.

Wanneer je de tolbadge hebt gebruikt worden de kosten op of rond de 15e van de volgende maand automatisch van je bankrekening afgeschreven. Als je de tolbadge niet hebt gebruikt, wordt er uiteraard niks afgeschreven.

Vragen over het gebruik van de badge

Nee, je hoeft de Franse tolbadge niet te activeren. Zodra je de tolbadge binnen krijgt is deze al voor je geactiveerd. Je kunt de badge dus direct gebruiken gebruiken.

Als de slagboom niet opengaat, dan kan je altijd nog een kaartje pakken en aan het poortje betalen. Dit is mogelijk bij alle rijbanen, dus ook bij de rijbaan voor de tolbadge. Neem daarna wel contact op met Fulli via de contactpagina https://www.fulli.com/nl/aide-et-contact en controleer je gegevens in je account om te zien of alle informatie correct is.

We raden je aan om de badge op te bergen in de verpakking als je deze niet gebruikt. Als je in Frankrijk tussendoor je auto verlaat is het ook verstandig om de badge mee te nemen uit de auto, zo voorkom je diefstal.

Ja, de tolbadge dient geplakt te zijn op de juiste plaats. Wanneer deze niet gekleefd is kunnen wij niet garanderen dat de poortjes open gaan / er een goede connectie is met de telepeage.

Je mag gebruik maken van de telepeage tolpoortjes waar een oranje “t” wordt aangegeven. Dit kunnen poortjes zijn waar alleen de oranje t wordt aangegeven, maar het kunnen ook poortjes zijn waar een combinatie getoond wordt (bijvoorbeeld oranje t + blauwe muntstukken).

Dit kan, maar dan moet je wel het kenteken aanpassen in je persoonlijke Fulli account. Let wel op dat de kosten van jouw bankrekening worden afgeschreven.

Plaats de tolbadge in het midden van de voorruit, achter de achteruitkijkspiegel (binnenspiegel/middenspiegel). De badge moet aan de binnenkant van de ruit worden geplaatst. Bij auto’s met voorruitverwarming of zonwerend glas dient de badge op het gebied rondom de spiegel met de zwarte stippeltjes te worden geplaatst.

Vragen over reizen met een motor:

Er zijn geen aparte rijstroken voor motoren in Frankrijk. Je kan gewoon in de reguliere rijstrook aansluiten.
Plak de tolbadge aan de binnenzijde van je windscherm. Als dit niet mogelijk is, kan de badge ook in de borstzak van je motorpak of in een transparante tanktas
Je betaalt in Frankrijk niet hetzelfde voor de motor als voor de auto. De tarieven voor de motor zijn lager dan voor de auto, dus je bent met de motor goedkoper uit.
0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen