Italie FAQ

Vind het antwoord op de meest gestelde vragen over de Italiaanse tol.

Algemene Vragen

Je kan de tolbadge voor Italië eenvoudig aanschaffen via het bestelformulier op onze website. Kies voor “Badge 2”.
Zodra de bestelling is afgerond duurt het 5 tot 10 werkdagen voor je de tolbadge thuis hebt. Dit kan bij hoge uitzondering langer duren. Wij adviseren daarom om minimaal 2 weken voor vertrek de tolbadge aan te schaffen.
Je hebt voor je reis naar Italië badge 2 nodig. Naast Italië kan je met deze badge ook tol betalen in Frankrijk, Spanje en Portugal.
Bij de Italiaanse tolpoorten mag je maximaal 30 kilometer per uur rijden
De batterij van de tolbadge is gaat ongeveer 8 jaar mee, mits deze op de juiste manier wordt gebruikt.
De tolbadge voor Italië (badge 2) kost eenmalig €23,95. Dit is inclusief de badge, activatie en verzendkosten.

Over het rijden op de tolwegen met de motor

Plaats je tolpas aan de binnenzijde van het windscherm. Indien dit niet mogelijk is, mag de tolbadge ook in de borstzak van je motorpak of in een transparante tanktas.
Ja, in Italië vallen zowel de motor als de meeste personenauto’s in categorie 1: Klasse A. Je betaald dus evenveel voor de motor als voor de auto op de tolwegen.
Er zijn geen aparte rijstroken voor motoren in Italië. Je mag in de file wel met de motor inhalen, maar doe dit niet bij de tolpoorten!

products

Please write answer

Vragen over de betaling van de tol

Nee, de datum van afschrijving kan niet worden aangepast.
Je factuur kan je downloaden in je Fulli account. Zodra je hier inlogt zie je al je gegevens, informatie over de gereden routes en de te betalen bedragen / facturen in jouw account.
Rond de 15e van de volgende maand wordt het openstaande bedrag automatisch van je rekening afgeschreven. Heb je de tolbadge niet gebruikt? Dan hoef je ook niets te betalen.
Wanneer je je contract op wil zeggen moet je het opzegformulier volledig invullen. Vervolgens stuur je deze samen met de tolbadge aangetekend naar Frankrijk sturen (het volledige adres staat op het opzegformulier).

Vragen over het gebruik van de tolbadge

Nee dit kan niet. Als je een ander type tolbadge wil moet je je oude contract bij Fulli opzeggen en een nieuwe tolbadge aanschaffen. Je betaalt dan wel weer de kosten van een nieuwe tolbadge. Kijk dus goed welke tolbadge er bij jouw wensen past.
We raden je aan om de tolbadge op te bergen in de originele verpakking wanneer je deze niet gebruikt. Doe dit ook als je tussendoor de auto verlaat in Italië, zo voorkom je diefstal.
Je mag tolbadge uitlenen, maar let wel op dat het kenteken aangepast dient te worden in je Fulli account. Ook ontvang je zelf de factuur en wordt deze wel van jouw rekening afgeschreven.
Als de slagboom dicht blijft kan je altijd nog een ticket pakken en bij het poortje betalen. Dit kan bij elke rijbaan, dus ook bij de rijbaan voor de tolbadge. Neem daarna contact op met Fulli via de contactpagina (https://www.fulli.com/nl/aide-et-contact) en controleer in je account of alle gegevens op de juiste manier ingevuld is.
Nee, je hoeft de tolbadge voor Italië zelf niet meer te activeren. Dit wordt al voor je gedaan, zodat je de badge direct kan gebruiken als je hem binnenkrijgt.
Als bezitter van de tolbadge mag je door de telepass poortjes waar een oranje “t” wordt aangegeven. Dit kunnen poortjes zijn met alleen de oranje t, of een poortje waar een combinatie getoond wordt (bijvoorbeeld de oranje t met de blauwe muntstukken).
Ja, je moet de tolbadge plakken op de juiste plaats. Wanneer de tolbadge niet gekleefd is kunnen wij geen garantie geven dat de poortjes open gaan en/of er een goede connectie is met de telepass.
Plaats de tolbadge in het midden van de voorruit, achter de achteruitkijkspiegel (binnenspiegel/middenspiegel). De tolbadge moet aan de binnenkant van de ruit worden geplaatst. Bij auto’s met voorruitverwarming of zonwerend glas dient de badge op het gebied rondom de spiegel met de zwartje stippen te worden geplaatst.
0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen