Tolbadge voor Frankrijk

 • 1De Tolbadge Frankrijk: wat wil je weten?
 • 2Wat is de tolbadge Frankrijk?
 • 3Hoe werkt de tolbadge voor Frankrijk?
 • 4Tolbadge Franrijk bestellen – Eenvoudig en snel via onze website
 • 5Kosten van de Tolbadge
 • 6Frankrijk tolpas: wat kan je er (nog meer) mee?
1

De Tolbadge Frankrijk: wat wil je weten?

Op de meeste Franse snelwegen moet tol/péage betaald worden. Hoewel er in veel Europese landen een vergoeding gevraagd wordt voor het gebruiken van een bepaalde wegen, tunnels of bergpassen, is Frankrijk hierin wel een van de koplopers. Ga je op reis naar of door

Frankrijk en maak je gebruik van de snelwegen? Dan krijg je zekerweten te maken met de Franse tolwegen en moet je péage betalen.

de tolbadge voor frankrijk kopen
De makkelijkste en daarnaast ook snelste manier om deze Franse tol te betalen is met de tolbadge. Vroeger was je deze tolbadge uitsluitend beschikbaar voor Frankrijk, tegenwoordig zijn hieraan de landen Spanje, Portugal en optioneel ook Italië toegevoegd. Handig dus als je op doorreis bent of überhaupt één of meerdere van deze landen bezoekt. Wil je zonder zorgen op reis kunnen? Vraag dan de tolbadge aan door hierboven op de button te klikken. Wil je eerst wat meer weten over hoe de tolbadge werkt en wat je er allemaal mee kan? Lees dan verder!

Pricing

Badge 2 - Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal
€23.95
Badge 1 - Frankrijk, Spanje en Portugal
€19.95
2

Wat is de tolbadge Frankrijk?

 • On which routes do I have to pay toll in Spanje?
  Koop een tolbadge oponze site
 • On which routes do I have to pay toll in Spanje?
  Bevestig het naastje binnenspiegel
 • On which routes do I have to pay toll in Spanje?
  Rij over detelepeage baan
 • On which routes do I have to pay toll in Spanje?
  Je tol wordtelektronisch verekend
De tolbadge voor Frankrijk is een kastje die je op je voorruit kunt kleven waarmee je automatisch péage kunt betalen. Handig, want voor veel Vlaamse vakantiegangers is de péage in Frankrijk het eerste waar ze onderweg mee te maken krijgen. Je komt hier niet alleen langs voor je vakantie in Frankrijk, maar ook als je met de wagen naar Portugal of Spanje wil moet je Frankrijk doorkruisen.

Wil je een voorspoedige reis? Dan ontkom je er niet aan om de tolwegen te gebruiken.

Omdat het nog wel eens erg druk wil zijn bij de tolpoortjes is het verstandig om een tolbadge te gebruiken zodat je gebruik kunt maken van de télépéage en direct kunt doorrijden bij de poortjes. Alleen met deze badge kun je direct doorrijden, alle andere betaalmethode vereisen een stop en handmatige betaling aan de poortjes.

Zoals we hierboven benoemd hebben is de tolbadge daar de makkelijkste en snelste manier om je tol te betalen en daarna je reis weer te kunnen vervolgen. De tolbadge is namelijk een badge die je op je voorruit bevestigd, waarmee de tol automatisch wordt verrekend en je niet met contant geld of met een pasje hoeft te betalen.

bestel onze tolbadge

Bestel de tolbadge en rij door bij de tolhuisjes

3

Hoe werkt de tolbadge voor Frankrijk?

met tolbadge door franse tolpoort
Het automatisch betalen van tol met een tolbadge wordt in Frankrijk ook wel télépéage genoemd. Dit doe je op de zogenaamde ‘area télépéage’ of ‘péage’, oftewel de tolweg of tolroute.

Zoals we eerder aangegeven hebben is de tolbadge één van de manieren waarmee je de péage in Frankrijk kan betalen. Betalen met een tolkastje is ook nog eens heel erg makkelijk, want je hoeft niet meer te zoeken naar contant geld of je creditcard. Ook hoef je in de meeste gevallen niet eens in de rij te staan bij de tolpoortjes met een badge, de télépéage stroomt namelijk vlot door. Dit in tegenstelling tot de poortjes waarbij je handmatig moet afrekenen.

Stap 1: De tolbadge op de juiste manier plaatsen

Als je de tolbadge thuis hebt ontvangen resteert er natuurlijk nog een belangrijke vraag; “Hoe bevestig je de tolbadge nou eigenlijk?” Geen zorgen, we gaan het je precies vertellen.

Het is belangrijk dat je de tolbadge goed zichtbaar is. Bevestig de badge daarom in het midden van je voorruit, naast de achteruitkijkspiegel ook wel de midden spiegel genoemd. Zorg er wel voor dat je verder geen stickers of dergelijke op die plek hebt geplakt.

Heb je hitte werend glas of voorruitverwarming? Daar is het gebied achter de spiegel het enige deel waar de tolbadge werkt. Dit omdat dit deel van de voorruit niet wordt verwarmd en ook niet thermisch is. Dit gebied wordt ook aangegeven door middel van een zwarte stippellijn.

Tolbadge op de ruit bevestigd? Dan kun je hem gaan gebruiken. De badge is namelijk al geactiveerd en klaar voor gebruik bij de aflevering.

Stap 2: De tolbadge gebruiken - Aparte rijstroken

Zodra je met jouw tolbadge bij de tolpoortjes komt wordt het heel simpel. Je hoeft niet langer aan te sluiten in de rij bij de tolpoortjes. Je mag met de badge direct doorrijden op de telepeage rijstrook, aangegeven met een oranje “t”. Heel soms staan er een paar auto’s voor je, maar in de meeste gevallen hoef je niet stil te staan in de rij voor de poorten.

Alle wagens op deze rijstrook kunnen namelijk automatisch betalen, de tolpoort zal dus voor elk voertuig direct openen bij het benaderen. Het tolpoortje ‘ziet’ dat jij een voor Frankrijk geschikte tolbadge hebt en doet het poortje voor je open, daarna kan je weer via je eigen rijstrook doorrijden naar de snelweg.

Stap 3: Betalen van de gereden tolkosten

De peage betalen doe je achteraf. Je ontvangt maandelijks een factuur met je gereden ritten in Frankrijk. De totale kosten worden de volgende maand automatisch van je bankrekening afgeschreven. Hierdoor heb je tijdens je reis door Frankrijk geen omkijken meer naar. Ook fiscaal is alles op deze manier keurig geregeld, voor bijvoorbeeld de zakelijke rijders.

The electronic toll system ViaToll has been mandatory in Poland

De elektronische tolbadge voor frankrijk

Dankzij de tolbadge kun je snel doorrijden bij de Franse tolhuisjes: je hoeft niet aan te sluiten in de rij maar rijdt direct door over de telepeage rijbaan.

4

Tolbadge Franrijk bestellen – Eenvoudig en snel via onze website

Bestel je tolbadge voor Frankrijk eenvoudig en snel via onze website. Wij zorgen ervoor dat je jouw badge binnen 5 tot 10 werkdagen in huis hebt. De badge is geldig in heel Frankrijk en tevens te gebruiken in Spanje, Portugal en optioneel ook Italië.

Wil je meer weten over de diverse aanbieders. Hoewel het systeem in principe overal op hetzelfde neerkomt. Zou je kunnen kijken naar aanbieders als Bip & go, Area France en Fulli (voormalig Mango Mobilite).

Wij werken zelf met de tolbadge van Fulli. Dit is in onze ogen de beste keuze. Voor welke tolbadge je moet kiezen, hoef jij je in elk geval geen zorgen meer over te maken.

tolbadge frankrijk bestellen
Are you interested in the new Badge ?

Vragen over de tolbadge?

Neem contact met ons op.

5

Kosten van de Tolbadge

Jouw tolbadge voor Frankrijk bestel je via tolbadge.be voor het eenmalige bedrag van €19,95 of €23,95 voor de vierlanden dekking. Lees hieronder hoe het stap voor stap in zijn werk gaat:

• Snel te bestellen via de knop in het menu hierboven • Maak je keuze: de tolbadge voor Frankrijk, Spanje en Portugal (BADGE 1) of de tolbadge voor Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië (BADGE 2). • Vul je persoon-, post- en betaalgegevens in. • Wij gaan je gegevens controleren, verwerken en verifiëren met een controle SMS. • Binnen 5-10 werkdagen heb je jouw badge in je brievenbus. • We rekenen geen extra kosten, de prijs die je ziet is de prijs die je ook gaat afrekenen. • Je betaalt alleen wanneer je gebruik maakt van de tolwegen. Dit gaat door middel van automatisch incasso.

6

Frankrijk tolpas: wat kan je er (nog meer) mee?

Naast de snelle en gegarandeerde toegang tot alle tolwegen in Frankrijk, Spanje en Portugal (en Italië als je voor de Italië dekking kiest), heeft de tolpas (ander woord voor tolbadge) van Fulli nog veel andere voordelen. Je kan met de tolpas namelijk ook bij verschillende parkeerplekken en garages betalen. Je hoeft hiervoor dus ook geen contant geld meer voor mee te nemen en je loopt ook niet het risico dat je betaalpas niet wordt geaccepteerd.

Hoeveel péage moet je op de tolwegen in Frankrijk betalen?

Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van je traject en voertuigklasse. We hebben hierover een uitgebreide pagina geschreven: tolwegen in Frankrijk.

Natuurlijk wil je wel weten hoeveel tol je uiteindelijk moet betalen. Bij Fulli log je makkelijk in op jouw account en vind je een overzicht met jouw gemaakte kosten.

Tolkastje Frankrijk? Geen probleem met onze tolbadge voor Frankrijk/Spanje/Portugal(&Italië) Koop de badge via de knop bovenaan de pagina!

Alle voordelen nog een keer voor je op een rijtje: • Vlot doorrijden bij de tolwegen door aan te sluiten bij de rij met de oranje ‘t’ • Een online overzicht van al je gemaakte tolkosten (wegen, bruggen, tunnels en parkeren) • Je kan achteraf betalen • De tolbadge is te gebruiken in Frankrijk, Spanje en Portugal (en eventueel ook Italië).

0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen