Tolbadge Voor Spanje

 • 1Tol Spanje
 • 2Tol in Spanje
 • 3Tolwegen in Spanje
 • 4Tolbadge Spanje
 • 5Tolkosten berekenen van je reis naar Spanje
 • 6Meest gestelde vragen
1

Tol Spanje

Als je van Vlaanderen naar Spanje reist met de wagen, dan kom je tolwegen tegen. We hebben alle nodige informatie verzameld over de tol en tolwegen vanaf de Franse grens tot aan de Spaanse steden, zoals Barcelona, Valencia en Madrid.

de tolbadge voor frankrijk kopen
Ook lees je op deze pagina direct waarom het handig is om onze tolbadge aan te schaffen en hoe je dit kan doen.

Pricing

Badge 2 - Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal
€23.95
Badge 1 - Frankrijk, Spanje en Portugal
€19.95
2

Tol in Spanje

 • On which routes do I have to pay toll in Spanje?
  Koop een tolbadge oponze site
 • On which routes do I have to pay toll in Spanje?
  Bevestig het naastje binnenspiegel
 • On which routes do I have to pay toll in Spanje?
  Rij over detelepeage baan
 • On which routes do I have to pay toll in Spanje?
  Je tol wordtelektronisch verekend
Reis je met je auto naar Spanje? Houd er dan rekening mee dat je een deel van je reisgeld reserveert voor het betalen van de gevraagde tol. Je betaalt de tol zowel in Spanje als in Frankrijk op de Franse snelwegen.

Net als in de meeste andere landen waar je tol moet betalen, is in Spanje de gevraagde tol gekoppeld aan het type voertuig waar je in rijd. Elke catagorie heeft een ander tarief aan tol wat er betaald moet worden.

Hoe dat precies in zijn werking gaat lees je hier.
bestel onze tolbadge

Bestel de tolbadge en rij door bij de tolhuisjes

3

Tolwegen in Spanje

met tolbadge door franse tolpoort
Een groot deel van de Spaanse snelwegen zijn tolwegen. Er ligt in totaal ongeveer 3000 kilometer aan zogenaamde autopistas in het land. De meeste andere wegen (deze worden ook wel autoviás genoemd) zijn express- of autowegen. Deze wegen zijn vrij van tol.

Eén van de meest bekende tolwegen in Spanje is de AP-7. Deze ligt in het noord-oosten van het land en loopt helemaal van de Franse grens tot aan het zuiden van Spanje en is voor veel toeristen en andere (buitenlandse) automobilisten een veelgekozen route.

Informatie over deze tolweg en meer vind je op onze uitgebreide pagina over de Spaanse tolwegen.
De elektronische tolbadge voor Spanje

De elektronische tolbadge voor Spanje

Dankzij de tolbadge kun je snel doorrijden bij de Spaanse tolhuisjes: je hoeft niet aan te sluiten in de rij, maar je rijdt direct door over de autopistas.

4

Tolbadge Spanje

Als je niet voor verassingen wil staan bij een tolpoortje, dan is het raadzaam om van tevoren de Tolbadge voor Spanje aan te schaffen via deze site. Je kan met de tolbadge dan niet alleen in Spanje, maar ook op de Portugese, Franse en als je ervoor kiest ook op de Italiaanse wegen makkelijk je tol betalen.

De tol wordt de volgende maand van je rekening afgeschreven en de factuur kan je eenvoudig vinden in je persoonlijke account.

Met de tolbadge kan je dus eenvoudig betalen voor je reis naar Spanje, maar ook als je doorreist naar Portugal of Italië.
Are you interested in the new Badge ?

Vragen over de tolbadge?

Neem contact met ons op.

5

Tolkosten berekenen van je reis naar Spanje

Ook al schaf je de tolbadge aan, het is wel fijn om van tevoren te weten hoeveel tol je uiteindelijk moet betalen voor je reis naar Spanje. Deze kosten horen immers bij je reis.

Hoeveel tol je moet betalen is afhankelijk van je bestemming, je traject en ook van het soort voertuig waar je in rijdt. Alle informatie over het berekenen van je tol vind je hier.
6

Meest gestelde vragen

Een tolbadge is een klein elektronisch apparaatje dat u op de voorruit van uw auto plaatst. Hiermee kunt u automatisch tol betalen op snelwegen in Spanje zonder te stoppen bij tolpoortjes. De tolbadge maakt contact met sensoren bij de tolpoorten, waardoor de slagboom automatisch opent. Dit bespaart u tijd en gedoe tijdens uw reis.
U kunt een tolbadge voor Spanje eenvoudig bestellen via onze website tolbadge.be. De badge wordt doorgaans binnen 5-10 werkdagen bij u thuisbezorgd. Het is raadzaam om de badge uiterlijk twee weken voor vertrek te bestellen om er zeker van te zijn dat u deze op tijd ontvangt.
De tolbadge kost eenmalig € 19,95 of € 23,95, inclusief activatie, afhankelijk of u ook Italië dekking inbegrepen wilt hebben. Daarnaast betaalt u beheerkosten van €2,40 per maand wanneer u de badge gebruikt. Als u de badge niet gebruikt, betaalt u geen beheerkosten. Dit maakt het een kostenefficiënte oplossing voor uw tolbetalingen in Spanje.
U plaatst de tolbadge aan de binnenkant van de voorruit, achter de achteruitkijkspiegel. Zorg ervoor dat er geen stickers of andere obstakels rondom de badge zijn, zodat het signaal goed kan worden opgepikt bij de tolpoorten. Bij auto's met voorruitverwarming plaatst u de badge in het gebied met de zwarte stippeltjes, waar geen verwarmingsdraden zitten.
Nee, een tolbadge is niet verplicht in Spanje. Het maakt het betalen van tol echter wel veel gemakkelijker en voorkomt lange wachttijden bij de tolpoortjes. U kunt altijd met contant geld of een creditcard betalen bij de gemengde rijstroken, maar de tolbadge biedt extra gemak.
Ja, de tolbadge die u bij ons koopt, is ook geldig in Frankrijk, Portugal en optioneel Italië. Dit betekent dat u slechts één badge nodig heeft voor meerdere landen, wat uw reizen vereenvoudigt.
De tolbadge is geldig zolang de batterij meegaat, wat meestal ongeveer zeven jaar is. Bij twijfel kunt u de batterij laten controleren in geselecteerde winkels. Bewaar de badge goed als u deze een tijdje niet gebruikt, zodat hij niet beschadigd raakt en altijd klaar is voor gebruik.
Als de slagboom niet opent, vraag dan om hulp bij een medewerker of gebruik de intercom bij de tolpoort. Zorg ervoor dat uw tolbadge goed is geplaatst en houd uw badgegegevens bij de hand voor snelle assistentie. Dit helpt om eventuele problemen snel op te lossen en uw reis voort te zetten.
U kunt uw kenteken eenvoudig wijzigen via uw online account. Wij sturen de activatielink voor uw account toe. Log in, voer de wijziging door en u bent klaar om te gaan. Dit zorgt ervoor dat uw tolbadge altijd correct functioneert en voorkomt problemen bij de tolpoorten.
Ja, met de tolbadge kunt u ook betalen bij diverse parkeerterreinen in Spanje.
0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen