Tolbadge Voor Italie

 • 1Tolbadge Italië: alles wat je moet weten
 • 2Waarom een tolbadge?
 • 3Wat kost een tolbadge voor Italië?
 • 4Hoe werkt de tolpas Italië?
 • 5Hoeveel tol moet ik betalen in Italië?
 • 6Kosten tol voor populaire routes
 • 7Meest gestelde vragen
1

Tolbadge Italië: alles wat je moet weten

Alles weten over de tolbadge voor de Italiaanse wegen? Hoe werkt de tolbadge Italië? Waarom koop je hem? Hoe werkt het betalen van tol met de pas?

En: waar koop je jouw automatische toegang tot de Italiaanse tolwegen?


Poland toll: who has to pay it Spanje?
Het antwoord op die laatste vraag is trouwens heel simpel: je vraagt de tolbadge hier aan.

Pricing

Badge 2 - Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal
€23.95
Badge 1 - Frankrijk, Spanje en Portugal
€19.95
2

Waarom een tolbadge?

 • On which routes do I have to pay toll in Spanje?
  Shop badge from our website
 • On which routes do I have to pay toll in Spanje?
  Paste it on windshield
 • On which routes do I have to pay toll in Spanje?
  Break queues on highways
 • On which routes do I have to pay toll in Spanje?
  Toll staff will scan badge
Laat ons je eerst uitleggen waarom je onze tolbadge koopt. Daarvoor hebben we een aantal belangrijke redenen:

Geen contant geld, bankkaart of creditcard nodigDoor de ‘area tolbadge’ te kopen, moet je bij de tolpoortjes niet meer knoeien met kleingeld, of met je bankkaart of creditcard betalen. Zo gemakkelijk is dat!

Heerlijk doorrijden, lekker overzichtelijkMet je tolpas moet je niet eens meer stoppen bij de tolpoortjes in Italië. Je betaalt je tol namelijk zonder stoppen, want betalen doe je pas nadien. Je krijgt maandelijks een overzicht van je tolkosten en betaalt ook per maand. De tolbadge is gekoppeld aan de nummerplaat van je auto. Je kan hem dus elk jaar opnieuw gebruiken. Koop je een nieuwe auto, dan kan je de koppeling natuurlijk aanpassen.

Tolpas Italië: ook voor Frankrijk, Spanje en PortugalEén van de grootste voordelen van de badge voor de Italiaanse tolwegen is dat die niet alleen geschikt is voor het betalen van je tol in Italië. Koop je onze tolbadge, dan kan je die ook gebruiken op de tolwegen in Frankrijk, Spanje en Portugal. Italië is dus niet je verplichte vakantieland, omdat je de tolbadge eenmaal hebt gekocht. Reken dus gerust heel Zuid-Europa als je vakantiegebied.

Toll collection is not in one hand in Poland.

Tolheffing is niet op één hand te tellen in Italië

3

Wat kost een tolbadge voor Italië?

The electronic toll system ViaToll has been mandatory in Poland
De tolbadge voor Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië bestel je bij autobadge.nl voor het eenmalige bedrag van 23,95 euro.

Vraag je tolpas Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië hier aan

● Snel bestellen via de button in het menu hierboven.
● Binnen 10 werkdagen jouw tolbadge in je brievenbus.
● Wij doen niet aan extra gebruikskosten, zoals andere aanbieders wel doen.
● Je betaalt alleen de kosten voor de tolwegen die je gebruikt, maandelijks of één keer per jaar.
● De tolpas is geldig in Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië.
● Het enige dat je nodig hebt, is een geldige bankkaart (IBAN-nummer en BIC-code van je bank), je e-mailadres, nummerplaat en legitimatiebewijs.


The electronic toll system ViaToll has been mandatory in Poland

De elektronische tolbadge voor Italië

Dankzij de tolbadge kun je snel doorrijden bij de Italiaanse tolhuisjes: je hoeft niet aan te sluiten in de rij maar rijdt direct door over de tolbadge rijbaan.

4

Hoe werkt de tolpas Italië?

Nadat je je elektronische tolbadge hebt aangevraagd, krijg je binnen 10 dagen post van ons. Is de tolpas gearriveerd? Plaats het apparaatje dan achter de achteruitkijkspiegel van je auto. De badge moet dus in het midden van de voorruit geplakt worden.

Het wordt aanbevolen om rond de tolbadge niets anders te plakken, ook geen stickers.

Heeft je auto zon/hittewerend glas? Of voorruitverwarming? Plak de tolbadge Frankrijk/Spanje/Portugal/Italië dan altijd op het met zwarte stippellijntjes omgeven stuk glas, net achter de achteruitkijkspiegel. Dat stuk wordt immers niet verwarmd en is ook niet thermisch. Zo weet je zeker dat de werking is verzekerd bij elke tolpoort in Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië.

Vervolgens rijd je bij de tolpoort naar de juiste rijstrook. In Italië zijn er twee rijstroken waar je met een tolpas langs kan rijden. Je herkent ze aan het bord erboven.

Geel bord met Telepass-logo: Dit zijn Telepass-tolbanen, die exclusief bestemd zijn voor gebruikers met een tolbadge;.
Blauw bord met Telepass-logo: Dit zijn gemengde rijstroken. Je kan er langsrijden met een tolbadge, maar betaling kan ook met een bankkaart, contant of met creditcard.

Verder is er ook het Free Flow-systeem op de zogenaamde Autostrada Pedemontana Lombarda ten noorden van Milaan (de volledige A36 en delen van de A59 en A60). Op deze tolwegen zijn geen tolpoorten, maar is er automatische registratie van je nummerplaat. Je neemt hier het best de rijbanen met het Telepass-logo (een geel bord met het woord ‘Telepass’ in het blauw geschreven). Dan ben je zeker dat je gebruik van deze wegen ‘gewoon’ wordt opgeteld bij het bedrag dat je per maand moet betalen via je tolrekening.

.
Are you interested in the new Badge ?
Are you interested in the new Badge ?

Are you interested in the new Badge ?

We would be happy to serve you.

5

Hoeveel tol moet ik betalen in Italië?

Hoewel je bij het gebruik van de tolbadge pas nadien je rekening voor de tol weet, wil je ook tijdens je reis graag weten welk bedrag aan tol je kwijt bent. We hebben daarom een speciale pagina voor je gemaakt, waar je tot op de cent nauwkeurig uitrekent hoeveel tol je voor een bepaalde route (of voor je hele reis) moet betalen.

Verschillende tarieven voor vervoermiddelen

Je moet in elk geval weten dat in Italië vijf verschillende tarieven worden berekend voor gebruik van tolwegen. De hoogte van de tarieven is afhankelijk van uit hoeveel assen je vervoermiddel bestaat. Kortom: er twee tariefgroepen voor personenwagens en drie voor langere vervoermiddelen of voertuigen met aanhanger.

Klasse A. Motoren en voertuigen met 2 assen, met één waarvan de hoogte gemeten vanaf de vooras kleiner is dan 1,30 m. De meeste personenauto’s vallen hieronder.
Klasse B. Voertuigen met 2 assen, waarvan de hoogte gemeten vanaf de vooras meer bedraagt dan 1,30 m. Grote personenauto’s (SUV’s en Jeep-achtige modellen), autobussen, mobilhomes en kleine vrachtwagens vallen hieronder.
Klasse 3 assen. Voertuigen met 3 assen, bijvoorbeeld vrachtwagens en autobussen vallen hieronder, maar ook een voertuig van klasse A of B met aanhangwagen of caravan.
Klasse 4 assen. Voertuigen met 4 assen, bijvoorbeeld vrachtwagens, maar ook een voertuig van klasse A of B met tandemassige aanhangwagen of caravan.
Klasse 5 assen. Voertuigen met meer assen dan klasse 3 of klasse 4. Dit is vooral vrachtverkeer (ook LZV -> Langere en Zwaardere Vrachtwagencombinatie).
6

Kosten tol voor populaire routes

Veel mensen rijden via Zwitserland naar hun vakantieplek in Italië. Dat betekent dat je via Como en Milaan verder rijdt, naar bijvoorbeeld Rome of Florence. Ook kan je door Oostenrijk rijden, om de Brenner Pas te nemen naar Italië. Deze route is qua tol het duurst.

Vergelijk: rijd je via Como/Milaan naar Rome, dan betaal je 46 euro. Neem je de Brenner Pas, dan is dat 52,40 euro. De tol voor Florence is via Zwitserland 27 euro, via Oostenrijk 33,10 euro.

7

Meest gestelde vragen

Een tolbadge is een elektronisch apparaat dat u op de voorruit van uw auto plaatst. Hiermee kunt u automatisch tol betalen op Italiaanse snelwegen zonder te stoppen bij tolpoorten. De badge maakt verbinding met het tolpoortensysteem en registreert de tolheffing automatisch. Dit bespaart tijd en moeite tijdens uw reis.
U kunt eenvoudig een tolbadge bestellen via onze website tolbadge.be. Na uw bestelling wordt de badge binnen enkele werkdagen naar uw huisadres verzonden. De kosten voor de aanschaf bedragen van de badge voor Italië bedragen € 23,95.
Naast de eenmalige aanschafkosten van de tolbadge betaalt u in de maanden dat u de badge gebruikt een beheerdersvergoeding van € 2,40 euro voor Italië.
Ja, onze tolbadge kan ook gebruikt worden in andere Europese landen zoals Frankrijk, Spanje en Portugal. Dit maakt het reizen door Europa veel gemakkelijker en efficiënter.
Als uw tolbadge niet werkt bij een tolpoort, gaat de slagboom meestal toch open om files te voorkomen. U ontvangt dan later een factuur op basis van uw kentekenregistratie. Mocht dit niet gebeuren dan kunt u een bon trekken, daar staat dan het bedrag van de rit en de betaalgegevens op. Dan kunt de kosten handmatig overmaken.
Ja, tolbadgegebruikers kunnen gebruik maken van speciale Telepass-lanes. Deze rijstroken zijn duidelijk aangegeven met het Telepass-logo, waardoor u snel kunt doorrijden zonder in de rij te hoeven staan.
De tolbedragen worden automatisch aan het einde van de maand van uw gekoppelde IBAN bankrekening afgeschreven.
U kunt de tolbadge gebruiken op alle tolwegen in Italië. Daarnaast is de badge ook bruikbaar bij bepaalde parkeerplaatsen en veerdiensten die Telepass accepteren.
De belangrijkste voordelen zijn tijdsbesparing bij tolpoorten, het gemak van geen contant geld nodig hebben en de mogelijkheid om door meerdere Europese landen te reizen met één apparaat.
Wij versturen uw tolbadge volledig geactiveerd. U hoeft dus niks meer te doen en kunt de badge direct gebruiken.
0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen