Tolbadge Voor Portugal

 • 1Tol Portugal: Alles wat je moet weten
 • 2Tol in Spanje
 • 3Tolwegen in Portugal
 • 4Tolbadge Portugal
 • 5Tol Berekenen voor Portugal
 • 6Meest gestelde vragen
1

Tol Portugal: Alles wat je moet weten

Steeds meer Vlamingen gaan met de auto naar Portugal. Vaak kom je met de auto ook op de Portugese tolwegen terecht. We hebben hier alles op een rijtje gezet over de tolwegen in Portugal, hoe en waarom je tol moet betalen en hoe je op deze tolwegen kan betalen – bijvoorbeeld via de tolbadge, die eenvoudig via deze site te bestellen is.

de tolbadge voor frankrijk kopen
Hieronder of op een van de volgende pagina's leer je meer over de tol rondom Portugal, bijvoorbeeld rond Porto of Lissabon, maar ook over de verschillende voertuigcategorieën waar onderscheid in wordt gemaakt bij het betalen van tol.

Pricing

Badge 2 - Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal
€23.95
Badge 1 - Frankrijk, Spanje en Portugal
€19.95
2

Tol in Spanje

 • On which routes do I have to pay toll in Spanje?
  Koop een tolbadge oponze site
 • On which routes do I have to pay toll in Spanje?
  Bevestig het naastje binnenspiegel
 • On which routes do I have to pay toll in Spanje?
  Rij over detelepeage baan
 • On which routes do I have to pay toll in Spanje?
  Je tol wordtelektronisch verekend
Portugal is een land met vele schoonheden die erom vragen om ontdekt te worden. Dit kan natuurlijk met de wagen, maar houd er wel rekening mee dat er op veel wegen Portagem (tol) wordt gerekend.

Elektronische tol betalen met de tolbadge.

In Portugal zijn er ook veel wegen waar je je tol alleen maar elektronisch kan betalen. Er zijn hier natuurlijk meerdere manieren voor, maar het makkelijkste is het betalen met de tolbadge. Het handige aan de tolbadge is dat deze niet alleen in Portugal, maar ook in andere landen bruikbaar is. Je kan de tolbadge namelijk ook gebruiken in Frankrijk, Spanje en als je daarvoor kiest ook in Italië.

Omdat de tolbadge bij elke tolweg bruikbaar is, is het niet meer nodig om je druk te maken over de elektronische betaling of het betalen met contanten.

Tariefklassen tol Er zijn in Portugal, net als in andere landen waar tol gevraagd wordt, vier verschillende categorieën waar tarieven voor worden gerekend.

Klasse 1 Motoren, auto’s en auto’s met aanhanger met een hoogte van maximaal 1 10 meter. Die hoogte moet je bij de vooras meten.

Klasse 2 Campers en busjes met twee assen met een minimale hoogte van 1,10 meter, gemeten vanaf de vooras. Het gaat om zowel personen- als bestelbusjes.

Klasse 3 Voertuigen of combinaties met drie assen en een minimale hoogte van 1,10, verticaal gemeten bij de vooras.

Klasse 4 Voertuigen of combinaties met vier of meer assen met een hoogte (verticaal gemeten bij de vooras) van minimaal 1,10 meter.

Bestel de tolbadge en rij door bij de tolhuisjes
bestel onze tolbadge

Bestel de tolbadge en rij door bij de tolhuisjes

3

Tolwegen in Portugal

met tolbadge door franse tolpoort

Als je snel naar je eindbestemming wil in Portugal, is het natuurlijk het makkelijkste om over de tolwegen te rijden. Je kan wel om de tolwegen heenrijden en ze zo vermeiden, maar dit zal je veel meer tijd en ook meer geld aan brandstof kosten. Al met al is er geen reden te verzinnen om de tolwegen niet te nemen.

Tickets en Via Verder Portugal

Er zijn dus meerdere manieren hoe er tol wordt geheft in Portugal. Dit gaat zowel via het bekende kaartjessysteem, maar ook via het Via Verde-systeem waarbij er geen fysieke tolpoorten meer aanwezig zijn. Hierbij wordt je voertuig automatisch geregisteerd.

Advies: koop de tolbadge

Bij het Via-Verde systeem kan je niet meer contant betalen, maar ook niet met een creditcard of pinpas. Je hebt wel de mogelijkheid om je tol op andere manieren te betalen, zoals online via Easytoll Portugal of via een prepaid kaart die 3 dagen geldig is.

Omdat het best lastig is om dit uit te zoeken, is het aan te raden om de tolbadge via onze website aan te schaffen. Zo kan je zorgeloos op reis en deze kan je zelfs in andere landen gebruiken, dus ook bij je doorreis in Frankrijk en Spanje.

Heb je nog een reden nodig om de tolbadge te kopen? In Portugal zijn er meerdere bedrijven die de tol kunnen innen, waaronder Brisa, Acendi en Vialivre. Door een tolbadge hoef je niet meer uit te zoeken wat je aan welke partij moet betalen en krijgt iedereen zijn eigen deel.

Populaire tolwegen Portugal

De belangrijkste toltrajecten zetten we graag voor je op een rij

 • Van Lissabon naar Porto
 • Van Lissabon naar de Algarve (A22)
 • Van Porto naar Valença (de grens met Spanje)
 • Van Porto naar Amarante
 • Van Lissabon naar Cascais
 • Van Marateca naar Caia
 • Van Póvoa de Varzim naar Vila Pouca de Aguiar
 • Van Lissabon naar Leiriav
 • Van Alverca naar Est. Nacional via de A1 en A5
 • Van Crel via de A9 naar de A13
 • Van de A28 via Braga, de A3 naar Guimarães via de A7 naar de A4

Hier kom je alles te weten over Portugese tolwegen.

The electronic toll system ViaToll has been mandatory in Poland

De elektronische tolbadge voor Portugal

Dankzij de tolbadge kun je snel doorrijden bij de Portugese tolhuisjes: je hoeft niet aan te sluiten in de rij maar rijdt direct door over de Via-verde rijbaan.

4

Tolbadge Portugal

Wil je zorgeloos op reis vanaf België tot aan Portugal? Kies er dan voor om de tolbadge in huis te halen. Hiermee hoef je de tol niet direct te betalen, maar wordt dit de volgende maand van je rekening afgeschreven en kan je je factuur eenvoudig vinden in je persoonlijke account.

Daarnaast is de tolbadge niet alleen handig voor in Portugal, maar kan je je tol er ook mee betalen als je door Frankrijk en Spanje reist. Kies je voor badge 2? Dan kan je de tolbadge ook nog eens gebruiken als je naar Italië reist!

Er zijn ook veel parkeergarages waar je tegenwoordig met je tolbadge kan betalen.

Hebben we je overtuigd? Bestel je tolbadge!

Houd je e-mailadres, kentekennummer en ibannummer bij de hand, vul die in op het formulier. Daarna zorgen wij ervoor dat je je Fulli tolbadge snel in de brievenbus vindt.

Geen gedoe meer met je creditcard, bankpas of contant afrekenen en ook opmerkingen over Via Verde, Easytoll, Toll Card of Toll Service kun je achterwege laten. Zorgeloos op reis met je auto.

De tolbadge bevestigen

Als je je tolbadge thuis in ontvangst hebt genomen, dan kan je deze in de wagen bevestigen. Doe dit bovenaan, in het midden van de voorruit, achter de achteruitkijkspiegel van de auto. Daarna kan je zorgeloos met je tolbadge op reis en over de tolwegen met een gesloten ticketsysteem, maar ook de wegen waar je elektronisch moet betalen.

Are you interested in the new Badge ?

Vragen over de tolbadge?

Neem contact met ons op.

5

Tol Berekenen voor Portugal

Zoals we hierboven al hebben geschreven; er zijn vier verschillende tolklassen in Portugal. Bij deze klassen worden er ook andere tarieven gehanteerd voor elk type voertuig. Als je met een camper van Spanje naar Porto rijdt, ben je bijvoorbeeld al bijna het dubbele kwijt dan wanneer je met een auto gaat.

6

Meest gestelde vragen

Een tolbadge is een klein elektronisch apparaat dat in uw auto wordt geplaatst om automatisch tol te betalen zonder te stoppen bij tolpoortjes. Dit is vooral handig op de elektronische tolwegen in Portugal, waar geen fysieke tolpoortjes zijn. Met een tolbadge kunt u dus vlot doorrijden zonder te stoppen.
U kunt eenvoudig een tolbadge voor Portugal online bestellen via onze website tolbadge.be. Bij ons betaalt u €19,95 voor een tolbadge die geldig is in Frankrijk, Spanje en Portugal. Voor een badge die ook in Italië gebruikt kan worden, betaalt u €23,95. Wij bieden een snelle levering binnen 5 tot 10 werkdagen.
Bij tolbade.be betaalt u eenmalig €19,95 voor een badge die geldig is in Portugal. Deze is ook altijd geldig in Frankrijk en Spanje. Voor een badge die ook in Italië werkt, betaalt u €23,95. Er zijn geen verborgen kosten en u betaalt alleen de reguliere toltrajectkosten wanneer u de badge gebruikt met een vaste beheerdersvergoeding van €2,40 in de maand dat u de badge gebruikt.
De tolbadge wordt gekoppeld aan uw kenteken en registreert automatisch de tol wanneer u over een tolweg rijdt. De tolbedragen worden periodiek van uw gekoppelde account afgeschreven. Hierdoor hoeft u niet te stoppen bij tolpoortjes en kunt u zonder onderbrekingen doorrijden.
Bevestig de tolbadge aan de binnenkant van de voorruit, horizontaal aan de rechterkant van de achteruitkijkspiegel. Dit zorgt voor optimale signaalontvangst. Bij een motor plaatst u de badge op een scherm aan de binnenzijde. Vergeet niet de badge te verwijderen wanneer u de motor onbeheerd achterlaat.
Uw tolbadge wordt geactiveerd afgeleverd. Na aanschaf kunt u eenvoudig online uw rekeningen inzien en informatie aanpassen.
Ja, u kunt uw kenteken eenvoudig wijzigen via uw online account. Dit is handig als u van voertuig wisselt of een nieuw kenteken krijgt. Zorg ervoor dat u wijzigingen tijdig doorvoert om problemen bij de tolwegen te voorkomen. Aanpassen kost circa 5 minuten.
De tolbadge gaat net zolang mee als de batterij, meestal ongeveer zeven jaar. Twijfelt u over de batterijduur? Laat deze dan controleren bij een van de geselecteerde verkooppunten. Bewaar de badge bij thuiskomst in de originele verpakking om de levensduur te verlengen.
Ja, met de tolbadge kunt u naast tol ook parkeergeld betalen bij vele parkeerterreinen en parkeergarages in Portugal.
Naast de tolbadge kunt u ook gebruikmaken van EasyToll, TollCard of TollService. EasyToll koppelt uw kenteken aan een creditcard voor automatische betalingen. TollCard is een prepaidkaart die u vooraf oplaadt, en TollService biedt kortlopende abonnementen voor bezoekers die kort in Portugal verblijven.
0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen